Category Algemeen

Lak en chrome op een zonovergoten dag.

Category: Algemeen Comments: No comments

Tijdens een zoektocht in mijn archief kwam ik deze foto tegen.  Destijds  gemaakt met een Canon 40 D ( introductie camera :  Augustus 2007 ). Kan me nog herinneren dat er maar 1 of 2 shots mogelijk waren ( met deze relatief oude camera) in de barre zon. Tegenwoordig, tien jaar later is het in principe een makkie, mits je camera instellingen goed zijn. Datum en tijd foto: 2 Juni 2009 12.53 U.

Over het waarom en hoe .

Category: Algemeen Comments: No comments

Op de vraag waarom de personen rondom de lampionnen nogal donker zijn heb ik het volgende antwoord. Vrij simpel, het is avond! Het gaat in dit geval om de lampionnen. Je zou ook de scene plat kunnen flitsen wat als gevolg heeft dat de sfeer weg is. Je kunt het omgevingslicht hier en daar nog zien. We vallen dus niet in een “zwart gat”.

Hoe? Gewoon 2 camera’s tijdsyncen en beginnen met 1600 iso, hoger ga ik niet met m’n twee oudjes. Cam. 1, uitgerust met een f4 objectief en flitser. Cam 2, f2.8 objectief zonder flitser. D.m.v. “slow shutteren” en indirect ( -1 ev) inflitsen verkrijg je ‘een sfeer”. Waarbij ik let op de bewegingssnelheid van bijv. de wandelende optocht...